Det är äntligen över...

Vad menar jag med detta?
Jo det som äntligen är över är släckningen av det analoga tv nätet. Vi har haft mer än dubbelt så mycket att göra än en normal september. Bra omsättning men så mycket tjöt, gnäll och underliga frågor som har kommit. Allt i från om man nu kan ta ner sin antenn till en gubbe som hade stuckit scartsladden in i plasten på tv:n och undrade varför han inte fick bild. Skulle nog kunna skriva en hel sida om roliga kommentarer och diskussioner om detta. Får bli en annan gång.

På den månad som gått har vi varit på ett par kräftkalas till, ett par omgångar till Liseberg och vår årliga tur till barnens farbror Joakim uppe i Värmland som också fyllde år.Här gick vi också på den årliga turen till Årjängs marknad. En av de största i landet och det var som vanligt väldigt mycket folk och väldigt jobbigt att gå med barnvagnar. Vi fick dock köpt vår årliga dos av disktrasor, renkorvar, sockor, ballonger, godis och div andra onödiga ting.

Det första
kräftkalaset var hos min mor som fyllde år. Det hade inhandlats en faslig stor mängd med havskräftor som var väldigt goda. Clara tyckte också detta men hade lite problem då hon numera skall göra allt själv. Hon blev väldigt arg när hon varken kunde skala kräftorna själv eller äta dem med skal på.
Nästa kräftkalas var när vi firade att Benny fyllt 30 år. Han bjöd in till fest med egenfiskade insjökräftor från smålandssjöarna. Även dessa smakade smaskens. Är lite speciellt med insjökräftor. Det är inte så ofta man äter detta längre då det inte finns i våra nära sjöar. Tack för att vi blev inbjudna till detta och grattis än en gång kompis! ,eller jag menar...välkommen till gubbklubben. (
bilder)

Liseberg är uppskattat från ungarnas sida och dit har vi hunnit med att åka två gånger. Först med Sara & Alexander och sedan med Marcus, Kajsa, Carla och Emily. Har inte hunnit lägga upp bilder från detta ännu, kommer snart.

Igår grillade vi kamben vilket är en favorit. Det har inte hänt mycket på Gastronomsidan men jag tänkte att jag skall lägga upp Kambensreceptet. Grillsäsongen börjar närma sig sitt slut men försök ändå hinna med ett par grillningar till. Något som är väldigt gott att grilla och som är säsong för nu är lam. Har dock inget bra recept på detta. Marcus, läser du detta får du gärna maila mig om du har något bra.

Bilden nedan känner jag mig bara tvungen att lägga ut. Becca och Clara har själva med olika resultat klätt ut sig till prinsessor. Visst är de söta.
Ha det så bra!


IMG_2146