Foto

Vi kom äntligen iväg!

Som bröllopspresent av Sara & Joakim fick vi en ballongtur. Som de flesta av er vet så var det några år sedan som vi gifte oss och sedan dess har det ett otaliga gånger blivit inställt pga dåligt väder mm. Men nu blev det äntligen av, lördagen den 6 oktober. Vädergudarna var med oss och vi fick en fantastisk fin flygdag. Vi samlades utanför Sveriges radios gamla lokaler på delsjövägen för att sedan åka till Nol där vi startade. Här packade vi ur korgen och den enorma ballongen som sedan fylldes med kalluft. När den var fylld så satte de på brännarena och värmde upp den vilket gjorde att vi snart var uppe i luften. Morgondimman låg kvar ett tag vilket såg riktigt häftigt ut. Det blåste inte så mycket så vi tog oss inte så långt. Istället så gick han lite ner så att vi gled fram över hustaken för att sedan stiga upp igen. Vi landade vid Surte gokartbana där vi blev döpta enligt tradition till Markgreve & Grevinna av Alering. Det var en väldigt trevligt äventyr. Dock kan jag inte rekommendera arrangören som betedde sig ganska underligt då och då.

Har som vanligt lagt ut
bilder på ovan och även på en tur till Liseberg och turen till Värmland.

IMG_2340

Det är äntligen över...

Vad menar jag med detta?
Jo det som äntligen är över är släckningen av det analoga tv nätet. Vi har haft mer än dubbelt så mycket att göra än en normal september. Bra omsättning men så mycket tjöt, gnäll och underliga frågor som har kommit. Allt i från om man nu kan ta ner sin antenn till en gubbe som hade stuckit scartsladden in i plasten på tv:n och undrade varför han inte fick bild. Skulle nog kunna skriva en hel sida om roliga kommentarer och diskussioner om detta. Får bli en annan gång.

På den månad som gått har vi varit på ett par kräftkalas till, ett par omgångar till Liseberg och vår årliga tur till barnens farbror Joakim uppe i Värmland som också fyllde år.Här gick vi också på den årliga turen till Årjängs marknad. En av de största i landet och det var som vanligt väldigt mycket folk och väldigt jobbigt att gå med barnvagnar. Vi fick dock köpt vår årliga dos av disktrasor, renkorvar, sockor, ballonger, godis och div andra onödiga ting.

Det första
kräftkalaset var hos min mor som fyllde år. Det hade inhandlats en faslig stor mängd med havskräftor som var väldigt goda. Clara tyckte också detta men hade lite problem då hon numera skall göra allt själv. Hon blev väldigt arg när hon varken kunde skala kräftorna själv eller äta dem med skal på.
Nästa kräftkalas var när vi firade att Benny fyllt 30 år. Han bjöd in till fest med egenfiskade insjökräftor från smålandssjöarna. Även dessa smakade smaskens. Är lite speciellt med insjökräftor. Det är inte så ofta man äter detta längre då det inte finns i våra nära sjöar. Tack för att vi blev inbjudna till detta och grattis än en gång kompis! ,eller jag menar...välkommen till gubbklubben. (
bilder)

Liseberg är uppskattat från ungarnas sida och dit har vi hunnit med att åka två gånger. Först med Sara & Alexander och sedan med Marcus, Kajsa, Carla och Emily. Har inte hunnit lägga upp bilder från detta ännu, kommer snart.

Igår grillade vi kamben vilket är en favorit. Det har inte hänt mycket på Gastronomsidan men jag tänkte att jag skall lägga upp Kambensreceptet. Grillsäsongen börjar närma sig sitt slut men försök ändå hinna med ett par grillningar till. Något som är väldigt gott att grilla och som är säsong för nu är lam. Har dock inget bra recept på detta. Marcus, läser du detta får du gärna maila mig om du har något bra.

Bilden nedan känner jag mig bara tvungen att lägga ut. Becca och Clara har själva med olika resultat klätt ut sig till prinsessor. Visst är de söta.
Ha det så bra!


IMG_2146

Kräftskiva/Födelsedag 11 Augusti.

Vi blev inbjudna till kräftskiva och för att fira Max 4 års dag vilket passade bra då jag också fyllde år.
Det blev väldigt trevligt. Det började med Katarinas väldigt goda egen gjorda bullar för att sedan gå över till perfekt kokta kräftor med tillhörande snaps och sånger och slutade med min egen marängtårta och Petras Grappa (inte lika god). Så detta får gärna bli en tradition, (kanske inte Grappan).
Finns bilder under fliken bilder som vanligt...
IMG_2029

Semestern 2007!

Första veckan av tre ägnades åt att bygga upp altantaket igen. Detta skedde mellan regnskurar med blev riktigt bra tillslut. Vi firade även Oskar och var på Kusinträff.
Sedan tog vi oss upp till sommarstugan som ligger vid Halleberg, en liten bit från Vänersborg.
Den ligger mitt inne i skogen men ändå nära till Värnens badstrand Gardesanna.
Har fick vi besök av Åsa, Benny och Linn vilket var mycket trevligt. Det var lite synd om barned då badvattnet inte var vidare varmt men det stoppade inte dem. Clara var väldigt roliga att titta på då hon sprang ut i vattnet och ropade samtidigt som hon sprang upp "kalt, kalt" för att sedan springa i igen.
I slutet på den andra veckan kom farmor & farfar upp till Beccas & Claras förtjusning.
Det blev även lite byggande denna vecka då ett staket rasat under vintern och fick byggas upp igen, blev riktigt bra.
Sista veckan kom min bror med familj upp och barnen fick åter lekkamrater. En dag ägnades vid Värnesborgs vattenpalats där Clara absolut ville åka vattenrushbanan. Hon fick sin vilja igenom och jag åkte med henne i knät och hon fick uppleva att det var lite läskigare än vad hon trodde. Tar nog ett tag innan hon vågar igen....
På torsdagen åkte vi till Nordens Ark och vädret makter var med oss och vi fick en kanondag som avslutades ute vid smögenbryggan med en räkmacka.
De sista två semesterdagarna tillbringade vi upp i Värmland hos Maries bror Joakim. Han håller på att bygga ut sitt hus och behövde lite hjälp med att få upp takplåten.
Det blev en trevlig semester som som alltid kunde varit lite längre och med mera sol. Tryck
här om ni vill se lite bilder från semestern.

IMG_2318

Grattis Becca 4år.

4 år gammal, vår lilla tjej bara växer och växer.
Och vad önskade hon sig tro...jo rosa leksaker. Detta var enda kravet. Hon fick en cykel av farmor & farfar tidigare (rosa) vilket har varit väldigt uppskattat.
Det blev en intensiv vecka med släktkalas, familjekalas och barnkalas. Tack till alla som grattat henne och för alla presenter.
Jag har lagt upp lite
foton på kalasen.

IMG_1781

Midsommar, regn och åter regn...


I år beslutades det att vi skulle vara hos oss på midsommar vilket vi tyckte var trevligt.
Det gamla järngänget, familjen Ekelund, Nilsson och vi som vanligt med ett extra trevligt tillskott av Björns syster med familj. Som vanligt hade vi det, trots vädret, mycket trevligt. Började med Sillunch med tillhörande snaps och sånghäfte för att sedan ta oss till midsommarfirandet i hembygdsgården.
Här var det allt ifrån liveband med dans kring midsommarstången till fiskedamm.
Efter hemgång och något dränkta avnjuter vi jordgubbar, glass och grädde. Till detta har Stefan och Katarina med sig ett väldigt trevligt dessertvin.
Efter någon drink och tjötande i soffan dukas det fram en mycket trevlig buffé med bidrag från alla. Se foton från dagen under
bilder.

Tack alla för en mycket trevlig dag!
/Stefan

IMG_0175
IMG_0198IMG_0170