Fest

Det är äntligen över...

Vad menar jag med detta?
Jo det som äntligen är över är släckningen av det analoga tv nätet. Vi har haft mer än dubbelt så mycket att göra än en normal september. Bra omsättning men så mycket tjöt, gnäll och underliga frågor som har kommit. Allt i från om man nu kan ta ner sin antenn till en gubbe som hade stuckit scartsladden in i plasten på tv:n och undrade varför han inte fick bild. Skulle nog kunna skriva en hel sida om roliga kommentarer och diskussioner om detta. Får bli en annan gång.

På den månad som gått har vi varit på ett par kräftkalas till, ett par omgångar till Liseberg och vår årliga tur till barnens farbror Joakim uppe i Värmland som också fyllde år.Här gick vi också på den årliga turen till Årjängs marknad. En av de största i landet och det var som vanligt väldigt mycket folk och väldigt jobbigt att gå med barnvagnar. Vi fick dock köpt vår årliga dos av disktrasor, renkorvar, sockor, ballonger, godis och div andra onödiga ting.

Det första
kräftkalaset var hos min mor som fyllde år. Det hade inhandlats en faslig stor mängd med havskräftor som var väldigt goda. Clara tyckte också detta men hade lite problem då hon numera skall göra allt själv. Hon blev väldigt arg när hon varken kunde skala kräftorna själv eller äta dem med skal på.
Nästa kräftkalas var när vi firade att Benny fyllt 30 år. Han bjöd in till fest med egenfiskade insjökräftor från smålandssjöarna. Även dessa smakade smaskens. Är lite speciellt med insjökräftor. Det är inte så ofta man äter detta längre då det inte finns i våra nära sjöar. Tack för att vi blev inbjudna till detta och grattis än en gång kompis! ,eller jag menar...välkommen till gubbklubben. (
bilder)

Liseberg är uppskattat från ungarnas sida och dit har vi hunnit med att åka två gånger. Först med Sara & Alexander och sedan med Marcus, Kajsa, Carla och Emily. Har inte hunnit lägga upp bilder från detta ännu, kommer snart.

Igår grillade vi kamben vilket är en favorit. Det har inte hänt mycket på Gastronomsidan men jag tänkte att jag skall lägga upp Kambensreceptet. Grillsäsongen börjar närma sig sitt slut men försök ändå hinna med ett par grillningar till. Något som är väldigt gott att grilla och som är säsong för nu är lam. Har dock inget bra recept på detta. Marcus, läser du detta får du gärna maila mig om du har något bra.

Bilden nedan känner jag mig bara tvungen att lägga ut. Becca och Clara har själva med olika resultat klätt ut sig till prinsessor. Visst är de söta.
Ha det så bra!


IMG_2146

Kräftskiva/Födelsedag 11 Augusti.

Vi blev inbjudna till kräftskiva och för att fira Max 4 års dag vilket passade bra då jag också fyllde år.
Det blev väldigt trevligt. Det började med Katarinas väldigt goda egen gjorda bullar för att sedan gå över till perfekt kokta kräftor med tillhörande snaps och sånger och slutade med min egen marängtårta och Petras Grappa (inte lika god). Så detta får gärna bli en tradition, (kanske inte Grappan).
Finns bilder under fliken bilder som vanligt...
IMG_2029

Grattis Becca 4år.

4 år gammal, vår lilla tjej bara växer och växer.
Och vad önskade hon sig tro...jo rosa leksaker. Detta var enda kravet. Hon fick en cykel av farmor & farfar tidigare (rosa) vilket har varit väldigt uppskattat.
Det blev en intensiv vecka med släktkalas, familjekalas och barnkalas. Tack till alla som grattat henne och för alla presenter.
Jag har lagt upp lite
foton på kalasen.

IMG_1781

Midsommar, regn och åter regn...


I år beslutades det att vi skulle vara hos oss på midsommar vilket vi tyckte var trevligt.
Det gamla järngänget, familjen Ekelund, Nilsson och vi som vanligt med ett extra trevligt tillskott av Björns syster med familj. Som vanligt hade vi det, trots vädret, mycket trevligt. Började med Sillunch med tillhörande snaps och sånghäfte för att sedan ta oss till midsommarfirandet i hembygdsgården.
Här var det allt ifrån liveband med dans kring midsommarstången till fiskedamm.
Efter hemgång och något dränkta avnjuter vi jordgubbar, glass och grädde. Till detta har Stefan och Katarina med sig ett väldigt trevligt dessertvin.
Efter någon drink och tjötande i soffan dukas det fram en mycket trevlig buffé med bidrag från alla. Se foton från dagen under
bilder.

Tack alla för en mycket trevlig dag!
/Stefan

IMG_0175
IMG_0198IMG_0170