Grillning

När jag pratar om grillning så är det kolgrillning som gäller, det ända jag för övrigt har några erfarenheter om. Jag har avverkat några grillar genom åren och har inte varit nöjd förren jag fick en Weber av frugan på min födelsedag för några år sedan...vissa kvinnor vet vägen till mannes hjärta...mat och prylar!

Med en Webergrill (klotgrill) så kan man bli så mycket mer mångsidig i sin grillning. Inte bara dra på en biff över öppen eld utan grilla indirekt med lite lägre temperaturer och långa tider, indirekt grillning. Det var en vän som också är kock som sa till mig ”god mat tar tid” , det stämmer verkligen.

Allt passar inte att grillas på dett sätt men det mesta. Det är lättare att få kötter saftigt och mört samtidigt som man inte bränner det så lätt.

Ett bra tipps är också att köpa hickoryträ som man blötlägger en halvtimme för att sedan lägga på glöden, detta ger lite extra röksmak till maten.

Efter den första Webergrillen har det nu blivit dax att köpa min andra som också är en grill som jag gått och sucktat efter länge. Den är lite större och har ett perfekt sidobord för att ställa alla prylar på. Den har också en behållare för kolen och möjlighet till gasoltändning. Något som är väldigt bra med den som jag även sätt på många andra modeller och grillar är temperaturmätare på locket. Perfekt att man kan se så det inte är för hög temperatur i grillen. Jag kan verkligen rekomendera den och tror att jag kommer att ha den i många år. Tack benny för all hjälp med den... för mig är det grillarnas grill!



IMG_4383