Aludden

Den här sidan kommer jag att lägga upp och diskutera gastronomiska upplevelser och tips. Sidan kommer att innehålla undersidor om mat,vin, whisky, restauranger mm. Dessa är under konstruktion och jag kommer att testa lite olika upplägg. Blir jätteglad om ni skickar mig era bästa recept, dryckestips och favoritrestauranger så lägger jag upp dessa.

Jag skall starta med ett restaurangtips. Marie bjöd mig på Aludden Prövidore i fredags på våran bröllopsdag. Stället är lite spartansk, en blandning mellan festlokal och restaurang. Väldig blandning av folk, väldigt avslappnat. Man har två menyer att välja ibland. Det ena är grill-buffen där man väljer fisk eller kött och till detta går man och tar div. tillbehör. Den andra är meny prövidore som består av en 3 rätters meny, även denna väljer man fisk eller kött som varmrätt. Till detta finns det två olika vinpaket att välja mellan.
Det var mycket som överraskade oss glatt denna kväll. Det första var den trevliga personalen och den avslappnade stämningen. Sedan bjuds vi på en aptitretare som ej stod med på menyn och var oerhört god. Den bestod av en laxbit med stenbitsrom med en pepparrotsvisp. Efter huvudrätten får vi åter igen in en rätt som inte står med på menyn. Denna gång är det getost med honungsmarinerad melon och hemmagjort knäckebröd. Och till detta serverades ett söt icewine-liknande vin.
Vår servitör var dessutom somalier vilket inte gjorde upplevelsen sämre då han berättade om sina val av viner. Har nog aldrig ätit en meny där alla rätter och viner fungerat så bra ihop. Som ni förstår kan jag verkligen rekommendera detta ställe.
De övriga rätterna i menyn kan ni se under matfliken.
load_ext_file.asp